Fulbright POLYMORPHIA Panel Discussion @i-D ProjectArt

Fulbright POLYMORPHIA Panel Discussion @i-D ProjectArt

Συζήτηση με εικαστικούς καλλιτέχνες υποτρόφους Fulbright

Arts, education, society - a polymorphic challenge

Σάββατο 30 Νοεμβρίου - 17:00

Στο πλαίσιο της έκθεσης Fulbright POLYMORPHIA το Ίδρυμα Fulbright, σε συνεργασία με το i-D PROJECTART, σας προσκαλεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, 17:00, στη συζήτηση με θέμα «Arts, education, society - a polymorphic challenge» (η συζήτηση θα διεξαχθεί στα ελληνικά). Εικαστικοί καλλιτέχνες υπότροφοι Fulbright-καθηγητές σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και καλλιτεχνικές σχολές καταθέτουν, μέσα από παραδείγματα από τη διδακτική τους εμπειρία και την προσωπική τους καλλιτεχνική παραγωγή, προτάσεις καλλιτεχνικών πρότζεκτς και εκπαιδευτικών πολιτικών που γεφυρώνουν πολύμορφα αλλά και κριτικά την απόσταση ανάμεσα στις τέχνες και την κοινωνία. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με σύντομη παρουσίαση των υποτροφιών Fulbright για καλλιτέχνες από την Υπεύθυνη του Ελληνικού Προγράμματος Els Siakos Hanappe.

Ομιλητές:

Αντώνης Βολανάκης, καλλιτέχνης, καθηγητής εικαστικών στην Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών.

Σοφία Ντώνα, εικαστικός και αρχιτέκτονας, διδάσκουσα στο Τμήμα Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Λεωνίδας Χαλεπάς, γλύπτης, διευθυντής του Προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου.

Συντονισμός: Ευγενία Αλεξάκη, ιστορικός τέχνης, διδάσκουσα στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Artist Portrait ADONIS VOLANAKIS SM

Artist Portrait LEONIDAS CHALEPAS SM narrow

Η έκθεση Fulbright POLYMORPHIA, με έργα που γενναιόδωρα πρόσφεραν οι καλλιτέχνες υπότροφοι Fulbright, στοχεύει να αναδείξει την πολυμορφία της έκφρασης που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη εικαστική σκηνή και τις τέχνες γενικότερα, ένα στοιχείο που υποστηρίζεται σταθερά από το πρόγραμμα υποτροφιών Fulbright.

«Η Τέχνη Στηρίζει την Εκπαίδευση - Fulbright Alumni Art Series» είναι ένα πρόγραμμα του Ιδρύματος Fulbright, στο πλαίσιο του οποίου εικαστικοί καλλιτέχνες υπότροφοι προσφέρουν έργα τους για την ενίσχυση των υποτροφιών του Ιδρύματος. Μέσω του προγράμματος, οι καλλιτέχνες ανταποδίδουν την ευκαιρία που τους δόθηκε συμβάλλοντας με τα έργα τους στη χρηματοδότηση των υποτροφιών Fulbright.

Υποστηρίζουμε το πρόγραμμα υποτροφιών Fulbright με την απόκτηση ενός έργου τέχνης της έκθεσης Fulbright POLYMORPHIA!

Διεύθυνση: i-D PROJECTART, Κανάρη 12 & Σέκερη (2ος όροφος), Κολωνάκι - Αθήνα

Διάρκεια έκθεσης: 2 Νοεμβρίου - 7 Δεκεμβρίου 2019

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα–Τετάρτη–Σάββατο 10:00 – 19:00 & Τρίτη–Πέμπτη–Παρασκευή 10:00 – 21:00