Γιατί να σπουδάσετε στις ΗΠΑ

Γιατί να σπουδάσετε στις ΗΠΑ

Οι σπουδές και η διαμονή στις ΗΠΑ είναι μια πολυσυλλεκτική εμπειρία. Περιλαμβάνει το να είσαι πολίτης του κόσμου με ανοιχτούς ορίζοντες, την ανεξάρτητη εργασία και τη συνεργασία με άλλους, τα ταξίδια και την εμπειρία μιας τεράστιας, όμορφης και πολυ-πολιτισμικής χώρας.

Τα πανεπιστήμια και τα κολέγια των ΗΠΑ αποτελούν έναν ξεχωριστό ακαδημαϊκό προορισμό και είναι μέρος ενός κορυφαίου εκπαιδευτικού συστήματος παγκοσμίως. Παρακάτω θα βρείτε μερικούς από τους λόγους για αυτό.

Ποικιλομορφία: Τα πανεπιστήμια και τα κολέγια των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, προσφέρουν μια ποικιλία προγραμμάτων που καλύπτουν τις ανάγκες των φοιτητών, τόσο σε προσωπικό όσο και σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Το 2019-2020 κοντά στα 2.700(1) ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στις ΗΠΑ πρόσφεραν τουλάχιστον τετραετή προπτυχιακά προγράμματα, ενώ ένας πολύ μεγάλος αριθμός ιδρυμάτων πρόσφεραν μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών.

Ποιότητα: Τα υπερσύγχρονα κτίρια, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τα ερευνητικά εργαστήρια, οι βιβλιοθήκες και οι πανέμορφες πανεπιστημιουπόλεις των αμερικανικών ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία ζωής. Τα μέλη των σχολών είναι αφοσιωμένα στη διδασκαλία και παρέχουν στους φοιτητές τους στήριξη και ευκαιρίες για ανέλιξη.

Υπερσύγχρονη τεχνολογία: Πολλές καινοτομίες δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά στις εγκαταστάσεις των πανεπιστημίων και των κολεγίων των ΗΠΑ. Τα ιδρύματα αυτά, που έχουν την απαραίτητη χρηματοδότηση και ένα μεγάλο κεφάλαιο να διαθέσουν για έρευνα, χαρίζουν σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές τη μοναδική προοπτική να αφοσιωθούν στην έρευνα, αλλά και ευκαιρίες για πρακτική εκπαίδευση εντός και εκτός του περιβάλλοντος ενός εργαστηρίου.

(1)Ινστιτούτο Εκπαιδευτικών Επιστημών του Υπουργείου Παιδείας των ΗΠΑ, Εθνικό Κέντρο Εκπαιδευτικής Στατιστικής