Υπότροφοι

Υπότροφοι

Για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 το Ίδρυμα Fulbright απένειμε 72 υποτροφίες - 36 σε Έλληνες και 36 σε Αμερικανούς πολίτες - συνεχίζοντας μια παράδοση αριστείας από το 1948.

Η επιλογή των υποτρόφων έγινε έπειτα από αξιολόγηση σύμφωνα με τα πάγια κριτήρια του Ιδρύματος Fulbright. Οι φετινοί υπότροφοι Fulbright καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ακαδημαϊκών πεδίων, όπως, οπτομετρία, δερματοπαθολογία, βιομηχανική διοίκηση, συμβουλευτική και σχολική ψυχολογία, σωματικές και μουσειολογικές πρακτικές, παιδαγωγική της ένταξης; νεολαία, εκπαίδευση και δεξιότητες, δημοσιογραφία, μετεωρολογία, πολιτιστική και πνευματική κληρονομιά, παγκόσμια υγεία κ.α. Τα ιδρύματα των ΗΠΑ όπου θα φοιτήσουν ή θα εκπονήσουν έρευνα οι Έλληνες υπότροφοι περιλαμβάνουν ανάμεσα σε άλλα τα University of Minnesota, Emory University, Duke University, Iowa State University, University of Pittsburgh, The University of North Carolina at Chapel Hill , και Temple University at Philadelphia. Οι Αμερικανοί υπότροφοι θα συνεργαστούν ή θα εκπονήσουν έρευνα και πρακτική σε διάφορα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα στην Ελλάδα όπως το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες για τους φετινούς Έλληνες και Αμερικανούς υποτρόφους, θα βρείτε στα ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ

 

ΙΔΡΥΜΑ FULBRIGHT

Υποτροφίες για Έλληνες και Αμερικανούς Πολίτες
Συμβουλευτικές Υπηρεσίες / Σπουδές στις ΗΠΑ

Ερωτήσεις; Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε τις απαντήσεις
Χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια; Επικοινωνήστε μαζί μας

CONNECT

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK