Συμβουλευτικό Κέντρο και Υπηρεσίες

Συμβουλευτικό Κέντρο και Υπηρεσίες

Σχετικά με το Συμβουλευτικό κέντρο και τις υπηρεσίες του Ιδρύματος Fulbright
Το Συμβουλευτικό κέντρο του Ιδρύματος Fulbright στην Αθήνα προσφέρει δωρεάν, ακριβείς και αμερόληπτες πληροφορίες για όλα τα αναγνωρισμένα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης στις ΗΠΑ.  Tο Συμβουλευτικό κέντρο προσφέρει κατατοπιστικές πληροφορίες για το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα και παρέχει οδηγούς σπουδών, υλικό για τις εξετάσεις εισαγωγής στα αμερικανικά πανεπιστήμια, όπως και συμπληρωματικό υλικό που μπορεί να βοηθήσει τους υποψηφίους να επιλέξουν τα κατάλληλο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Το προσωπικό του Ιδρύματος Fulbright μπορεί να βοηθήσει τους υποψηφίους να επιλέξουν ένα πρόγραμμα σπουδών από τα χιλιάδες που διατίθενται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ.

Το Ίδρυμα Fulbright διοργανώνει Εξ' Αποστάσεως Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, ευκαιρίες για υποτροφίες και οικονομική ενίσχυση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επίσης, το Ίδρυμα διοργανώνει ετησίως την Εξ' Αποστάσεως Έκθεση Αμερικανικών Πανεπιστημίων. Η έκθεση προσφέρει στους επισκέπτες τη μοναδική ευκαιρία να μιλήσουν με εκπροσώπους αμερικανικών πανεπιστημίων και να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας, τις προθεσμίες των προγραμμάτων και τη φοιτητική ζωή σε κάθε ίδρυμα.

Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε

Από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, το Ίδρυμα Fulbright δέχεται συναντήσεις στα γραφεία του μόνο κατόπιν συνεννόησης

Υποστήριξη μέσω email
Υποστήριξη μέσω e-mail προσφέρεται από Δευτέρα έως Παρασκευή, εκτός από ορισμένες επίσημες αργίες και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Τηλεφωνική υποστήριξη
Τηλεφωνική υποστήριξη προσφέρεται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 πμ – 2:30 μμ, εκτός από ορισμένες επίσημες αργίες και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Εξ' Αποστάσεως Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις
Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες προσφέρονται κυρίως μέσω των Εξ' Αποστάσεως Ομαδικών Συμβουλευτικών Συναντήσεων που πραγματοποιούνται δύο με τρεις φορές κάθε μήνα.
Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται για προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ μπορούν να μελετήσουν τον ιστότοπο του Ιδρύματος και τις σχετικές πηγές, και να δηλώσουν συμμετοχή μέσω του συνδέσμου «Εξ' Αποστάσεως Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις» σε κάποια από τις προγραμματισμένες συμβουλευτικές συναντήσεις.

Οι φοιτητές παρακαλούνται να μελετήσουν τον ιστότοπο του Ιδρύματος και τις σχετικές πηγές και να επικοινωνήσουν μαζί μας τηλεφωνικά και μέσω email για να συζητήσουμε τις απορίες τους. Προσωπικές συμβουλευτικές συναντήσεις μέσω Skype ή Zoom μπορούν να προγραμματιστούν μόνο για όσους έχουν περάσει στο στάδιο των αιτήσεων και χρειάζονται βοήθεια/διευκρινίσεις για τις διαδικασίες αυτές.

Επικοινωνία
Νικόλαος Τουρίδης
Ίδρυμα Fulbright
Εκπαιδευτικός Σύμβουλος/Υπεύθυνος Αμερικανικού Προγράμματος
T. 210 7241 811 ή 210 7241 812, εσωτ. 1
E.

ΙΔΡΥΜΑ FULBRIGHT

Υποτροφίες για Έλληνες και Αμερικανούς Πολίτες
Συμβουλευτικές Υπηρεσίες / Σπουδές στις ΗΠΑ

Ερωτήσεις; Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε τις απαντήσεις
Χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια; Επικοινωνήστε μαζί μας

CONNECT