Συμβουλευτικό Κέντρο και Υπηρεσίες

Συμβουλευτικό Κέντρο και Υπηρεσίες

Σχετικά με το Συμβουλευτικό κέντρο και τις υπηρεσίες του Ιδρύματος Fulbright
Το Συμβουλευτικό κέντρο του Ιδρύματος Fulbright στην Αθήνα προσφέρει δωρεάν, ακριβείς και αμερόληπτες πληροφορίες για όλα τα αναγνωρισμένα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης στις ΗΠΑ.  Tο Συμβουλευτικό κέντρο προσφέρει κατατοπιστικές πληροφορίες για το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα και παρέχει καταλόγους, υλικό για τις εξετάσεις εισαγωγής στα αμερικανικά πανεπιστήμια, όπως και συμπληρωματικό υλικό που μπορεί να βοηθήσει τους υποψηφίους να επιλέξουν τα κατάλληλο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Το προσωπικό του Ιδρύματος Fulbright μπορεί να βοηθήσει τους υποψηφίους να επιλέξουν ένα πρόγραμμα σπουδών από τα χιλιάδες που διατίθενται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ. Ομαδικές συμβουλευτικές συναντήσεις διοργανώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το Ίδρυμα Fulbright διοργανώνει εργαστήρια και παρουσιάσεις για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, ευκαιρίες για υποτροφίες και οικονομική ενίσχυση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επίσης, το Ίδρυμα διοργανώνει ετησίως την Έκθεση αμερικανικών πανεπιστημίων στην Αθήνα. Η έκθεση προσφέρει στους επισκέπτες τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν εκπροσώπους αμερικανικών πανεπιστημίων και να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας, τις προθεσμίες των προγραμμάτων και τη φοιτητική ζωή σε κάθε ίδρυμα.

Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε

Από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, το Ίδρυμα Fulbright θα δέχεται συναντήσεις στα γραφεία του μόνο κατόπιν συνεννόησης

Υποστήριξη μέσω email
Υποστήριξη μέσω e-mail προσφέρεται από Δευτέρα έως Παρασκευή, εκτός από ορισμένες επίσημες αργίες και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Τηλεφωνική υποστήριξη
Τηλεφωνική υποστήριξη προσφέρεται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 πμ – 2:30 μμ, εκτός από ορισμένες επίσημες αργίες και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις
Για όσους έχουν τη βάση τους στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιοχή, συμβουλευτικές υπηρεσίες προσφέρονται κυρίως μέσω των Ομαδικών Συμβουλευτικών Συναντήσεων που πραγματοποιούνται δύο με τρεις φορές κάθε μήνα. Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται για προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ μπορούν να μελετήσουν τον ιστότοπο του Ιδρύματος και τις σχετικές πηγές, και να δηλώσουν συμμετοχή μέσω του συνδέσμου «Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις» σε κάποια από τις προγραμματισμένες συμβουλευτικές συναντήσεις.

Οι φοιτητές που έχουν τη βάση τους εκτός Αθηνών παρακαλούνται να μελετήσουν τον ιστότοπο του Ιδρύματος και τις σχετικές πηγές και να επικοινωνήσουν μαζί μας τηλεφωνικά για να συζητήσουμε τις απορίες τους. Συμβουλευτικές συναντήσεις μέσω Skype μπορούν να προγραμματιστούν μόνο για όσους έχουν τη βάση τους εκτός Αθηνών ή ως συμπληρωματική υπηρεσία για όσους έχουν περάσει στο στάδιο των αιτήσεων και χρειάζονται βοήθεια/διευκρινίσεις για τις διαδικασίες αυτές.

Επικοινωνία
Νικόλαος Τουρίδης
Ίδρυμα Fulbright
Εκπαιδευτικός Σύμβουλος/Υπεύθυνος Αμερικανικού Προγράμματος
T. 210 7241 811 ή 210 7241 812, εσωτ. 1
E.

ΙΔΡΥΜΑ FULBRIGHT

Υποτροφίες για Έλληνες και Αμερικανούς Πολίτες
Συμβουλευτικές Υπηρεσίες / Σπουδές στις ΗΠΑ

Ερωτήσεις; Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε τις απαντήσεις
Χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια; Επικοινωνήστε μαζί μας

CONNECT

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK