Συμβουλευτικό Κέντρο και Υπηρεσίες

Συμβουλευτικό Κέντρο και Υπηρεσίες

Το Συμβουλευτικό Κέντρο του Ιδρύματος Fulbright στην Ελλάδα αποτελεί μέρος του EducationUSA, ενός διεθνούς δικτύου με περισσότερα από 400 συμβουλευτικά κέντρα για φοιτητές ανά τον κόσμο. Το Κέντρο προσφέρει δωρεάν, αξιόπιστη, εκτενή και επίκαιρη πληροφόρηση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και για τις δυνατότητες σπουδών σε αναγνωρισμένα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στις ΗΠΑ.

Οι σύμβουλοι του Ιδρύματος Fulbright μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε κάποιο από τα περίπου 4.000 αναγνωρισμένα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, καθώς και να σας καθοδηγήσουν στη διαδικασία προετοιμασίας για τις σπουδές σας.

Στο πλαίσιο της συμβουλευτικής του αυτής δράσης, το Ίδρυμα δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν σε Διαδικτυακές Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις δύο με τρεις φορές το μήνα, με αντικείμενο την προετοιμασία για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, τα προγράμματα υποτροφιών από το Ίδρυμα Fulbright και άλλα ιδρύματα, καθώς και την οικονομική ενίσχυση στις ΗΠΑ.  

Επίσης, η Διαδικτυακή Έκθεση Αμερικανικών Πανεπιστημίων, προσφέρει στους υποψήφιους φοιτητές μια μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν διαδικτυακά εκπροσώπους αμερικανικών πανεπιστημίων και να πάρουν περισσότερες πληροφορίες από το κάθε ίδρυμα σχετικά με τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματά του, τις προϋποθέσεις εισαγωγής, τις προθεσμίες αιτήσεων, καθώς και τη ζωή στην πανεπιστημιούπολη.  

Τέλος, για όσους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές πρόκειται να ξεκινήσουν τις σπουδές τους σε κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα στις ΗΠΑ, το Ίδρυμα Fulbright στην Ελλάδα διοργανώνει κάθε Ιούνιο μια διαδικτυακή Συνάντηση Ενημέρωσης πριν την Αναχώρηση για σπουδές στις ΗΠΑ.  

Ενημερωθείτε για τις επερχόμενες εκδηλώσεις και τα νέα του Ιδρύματος Fulbright στην Ελλάδα από το Facebook, το Twitter, το YouTube και το Linkedin.

Στον ιστότοπο του Ιδρύματος Fulbright στην Ελλάδα μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τις Σπουδές στις ΗΠΑ  καθώς και πλούσιο σχετικό Ενημερωτικό Υλικό. Σε περίπτωση που χρειάζεστε περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να έρθετε σε επαφή με τους εκπαιδευτικούς συμβούλους του Ιδρύματος με τους παρακάτω τρόπους:

Μέσω email
Δευτέρα έως Παρασκευή

Τηλεφωνικά
Τρίτη έως Πέμπτη μεταξύ 10:00 και 14:30.

Η συμβουλευτική ομάδα του Ιδρύματος Fulbright στην Ελλάδα

Νικόλαος Τουρίδης
Εκπαιδευτικός Σύμβουλος / Υπεύθυνος Αμερικανικού Προγράμματος
Email:
Τηλ.: +30 210 7241 811 ή 812, εσωτ. 1

Ελς Σιάκος Χάναππε
Υπεύθυνη Ελληνικού Προγράμματος
Email:
Τηλ.:  +30 2107241811 ή 812, εσωτ. 3